Aardwarmtesysteem

Wat is aardwarmte

Een aardwarmtesysteem is een duurzame en milieuvriendelijke manier van verwarmen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de in de aarde aanwezige energie. Afhankelijk van de diepte heet het aardwarmte of bodemwarmte.

Het gebruik van een aardwarmtesysteem is een voordelige manier om een constante temperatuur in uw bedrijf of woning te realiseren. Aangezien u geen gasaansluiting meer nodig bent, zijn de kosten voor het aardwarmtesysteem gemiddeld binnen 8 jaar terugverdiend.

Daarnaast zorgen aardwarmtesystemen nauwelijks voor vervuiling, uitstoot van CO2 en klimaatverandering. Hierdoor draagt u uw steentje bij aan een gezonder milieu

Hoe werkt een aardwarmtesysteem

Aardwarmtesystemen halen warmte uit de grond. Kort samengevat wordt er door de warmtepomp een water-glycolmengsel door in de grond gebrachte collectoren gecirculeerd. Dit koudere mengsel wordt in de bodem verwarmt door de aardwarmte. Vervolgens gaat dit warmere water terug de warmtepomp in en verder opgewarmd tot de gewenste temperatuur. In de zomer gaat die proces precies andersom. Hierdoor kunt u in de winter warme energie uit de grond halen en in de zomer warme lucht terug de grond in sturen. In onderstaande afbeelding(en) en animatievideo leggen we u alles uit.

De voordelen van een aardwarmtesysteem

Een aardwarmtesysteem is een duurzame en milieuvriendelijke manier van verwarmen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de in de aarde aanwezige energie. Afhankelijk van de diepte heet het aardwarmte of bodemwarmte.

Het gebruik van een aardwarmtesysteem is een voordelige manier om een constante temperatuur in uw bedrijf of woning te realiseren. Zo hoeft u de verwarming ‘s nachts bijvoorbeeld niet meer naar beneden te zetten. In de zomer kunt u uw bedrijf of woning koelen. 

Aangezien u geen gasaansluiting meer nodig bent, zijn de kosten voor het aardwarmtesysteem gemiddeld binnen 8 jaar terugverdiend. U betaalt immers geen ‘vastrecht’ kosten meer.

Daarnaast zorgt een aardwarmtesysteem nauwelijks voor vervuiling, uitstoot van CO2 en klimaatverandering. Hierdoor draagt u met het gebruik van een aardwarmtesysteem uw steentje bij aan een gezonder milieu.

Wat zijn de kosten van een aardwarmtesysteem?

De kosten van een aardwarmtesysteem zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan:

  • De grootte van het gebouw/de woning
  • De bodemopbouw
  • Het primaire gebruiksdoel van het aardwarmtesysteem
  • Het aantal te verwachten draaiuren van het aardwarmtesysteem

Wilt u een gespecificeerde opgave van de kosten? Vraag dan nu een afspraak aan. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Hoe werkt een warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte aan de lucht, aan het water of aan de aarde en geeft deze door aan het verwarmingssysteem. Deze gratis, natuurlijke energie wordt eerst naar de warmtewisselaar van de warmtepomp gevoerd. Hier bevindt zich het vloeibare koudemiddel dat de warmte van de energiebron opneemt en daarbij verdampt.

De compressor zuigt het gasvormige werkmedium aan en perst dit samen. De druk loopt op en de temperatuur stijgt. Vervolgens zorgt een tweede warmtewisselaar ervoor dat de warmte in het circulatiesysteem van de verwarming terechtkomt. Tenslotte volgt een drukverlaging door het expansieventiel waardoor de circulatie weer opnieuw begint.

Door een warmtepomp wordt van gratis, natuurlijke, laagwaardige energie nuttige hoogwaardige energie gemaakt.

Subsidies aardwarmte

Aardwarmte is dus een duurzame manier van energie opwekken. Hierdoor zijn er vanuit de overheid verschillende subsidiemogelijkheden voor de aanschaf van een warmtepomp. Daarnaast komt u in diverse regio’s in aanmerking voor een provinciale aardwarmte subsidie. Dit kan per provincie verschillen. Bedrijven kunnen gebruik maken van de energie investeringsaftrek (EIA) regeling Voor advies op maat kunt u daarom het beste contact met ons opnemen voor een afspraak. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Hoe schaf ik een aardwarmtesysteem aan.

Bij de aanschaf van een aardwarmte systeem komt veel kijken. Daarom vertellen wij in een kennismakinggesprek graag meer over ons bedrijf, onze werkwijze en alle mogelijkheden op het gebied van aardwarmte. Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact met AE Systems

Wij lichten u graag in over de aanschaf van een aardwarmtesysteem. Laat uw gegevens achter via het contactformulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

  • Max. bestandsgrootte: 256 MB.

Over AE Systems

AE Systems heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het doen van grondboringen ten behoeve van aardwarmte systemen. Wij beschikken over een zeer modern machine park.

Over AE Systems