Onze diensten

AE Systems is dé specialist in het uitvoeren van machinale grondboringen ten behoeve van duurzame aardwarmtesystemen. Wij voeren deze werkzaamheden dan ook zelf uit. AE Systems biedt verschillende typen bronsystemen aan. Bekijk hieronder de verschillende diensten die wij leveren.

Onze diensten

Gesloten bronsystemen

De meest voorkomende oplossing voor het gebruik van aardwarmte zijn de verticale gesloten bronsystemen. Hiermee kunnen gebouwen op een milieuvriendelijke wijze worden voorzien van de juiste temperatuur.

Na het boren tot de gewenste diepte, worden er bodemwarmtewisselaars (VBWW’s) in de grond geplaatst. Het water dat door deze wisselaars wordt gepompt, wordt in de bodem verwarmd tot circa 10 graden Celsius. Vervolgens onttrekt de warmtepompinstallatie de warmte uit het water en geeft deze warmte af aan het verwarmingssysteem in het gebouw.

Op deze manier wordt het gebouw verwarmd en wordt warm tapwater bereid. In de zomer pompt het systeem de warme temperatuur naar beneden, waardoor het gebouw gekoeld wordt.

Waterbronnen

Voor het plaatsen van een waterbron wordt er eerst naar de gewenste diepte geboord. Vervolgens wordt er een buis, oftewel pompkamer, in de grond geplaatst. Door deze buis kan het grondwater, van goede kwaliteit, naar boven gepompt worden.

Dankzij de filtergaten aan de onderkant van de buis, komt er alleen water naar boven indien er gepompt wordt. Na het plaatsen van een kopstuk kan de waterbron in gebruik genomen worden.

Handmatige boringen (<10m)

Een oppervlakte boring kunnen wij op elke locatie uitvoeren tot ca. 10 meter. De diepte is afhankelijk van de samenstelling van de grond. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact over onze diensten

Bij de aanschaf van een aardwarmte systeem komt veel kijken. Daarom vertellen wij in een kennismakinggesprek graag meer over ons bedrijf, onze werkwijze en diensten en alle mogelijkheden op het gebied van aardwarmte.  Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact

  • Max. bestandsgrootte: 256 MB.

Over AE Systems

AE Systems heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het doen van grondboringen ten behoeve van aardwarmte systemen. Wij beschikken over een zeer modern machine park.

Over AE Systems